duminică, 30 martie 2008

Justitie si Dreptate

SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI.

LA FEL SI SOMNUL NATIUNII.

Romani, treziti-va!! Daca nu vreti ca si propriii vostri copii sa ajunga ca biata fetita din filmulet, luati atitudine. Acum. Vrem legi mai aspre impotriva violentei in scoli!! Vrem ca elevii sa fie educati de mici sa RECUNOASCA si sa SESIZEZE imediat actiunile antisociale, pentru a se lua masurile cuvenite! Sa se ia actiuni imediate, in forta si fara discriminari!! Din pacate, in scoala inca se accepta perpetuarea unor non-valori, in care esti "tare" atunci cand bati pe cel mai slab ca tine, comentezi cu profesorii (eventual le mai dai si vreo doua palme), fumezi, bei si faci sex.

Luni, 24.03.2008, surorile gemene Andreea Dragomir si Alina Dragomir impreuna cu colega lor Sorina Dumitrescu, toate in varsta de 16 ani si eleve la Liceul Pedagogic "Elena Cuza" din sectorul 6 Bucuresti, impreuna cu Stefan Câciu, au acostat pe strada o copila de doar 12 ani si au maltratat-o. Fapta s-a petrecut undeva in apropiere de scoala. Mama uneia dintre agresoare este profesoara. RUSINE!



Fata tinea mana la gura pentru ca acestea i-au spart buza inainte sa filmeze. Imediat dupa finalul filmului, s-au dus iar dupa ea si au ars-o cu tigara pe obraz zicandu-i sa nu spuna nimanui nimic, ca altfel o omoara.

La maltratare au mai participat Gabi zis Găbos, cel care ii canta festania si arunca cu lichid in ea si Sergiu Ungureanu zis Sica, cel care zicea sa-i taie din breton, un repetent pentru a treia oara, si in clasa a saptea.

Acestia au declarat initial o varianta cum ca fetita de 12 ani ar fi fost violata de catre unul dintre ei iar fetele au maltratat-o din cauza ca ar fi fost geloase. Mama fetitei i-a facut acesteia un examen medico-legal din care a rezultat ca este virgina. Mai spune ca fetita ei nu a avut nici un fel de tangenta cu grupul lor. Si mama si fiica urmeaza tratament psihologic pentru a-si reveni din soc.

Pozele acestor animale care s-au legat de un copil de 12 ani (pentru colectia intreaga intrati pe http://justiceandpunishment.blogspot.com/):

Image and video hosting by TinyPic
Stefan Câciu, cel care le-a instigat pe fete s-o agreseze.

Image and video hosting by TinyPic
Sorina Dumitrescu, fata cu foarfeca.

Image and video hosting by TinyPic
Alina Dragomir (stanga) si Andreea Dragomir (dreapta).

Asadar...

Lipsa de educatie, incultura, adoptarea unui stil de viata ce promoveaza masini, femei si "jmekerie", inabilitatea sistemului de invatamant de a asigura protectia elevilor si neglijarea acestor probleme de catre institutiile abilitate duc la lucruri grave, la tragedii de genul celei de mai sus. O viata de copil inocent franta inca de la inceput. Eu nu cred ca acea fetita se va recupera vreodata in totalitate. Acele clipe de groaza o vor urmari TOATA VIATA.

Cat despre agresori, ar merita sa le fie data o lectie de viata exemplara, ca sa stie si ei ca asa ceva NU SE FACE, ca sa stie ca daca te joci cu focul te si arzi. In alte parti daca faci asa ceva risti sa fii impuscat. La noi, se intampla cu politia langa tine. Rusine!

Comportament si stil de viata:

Image and video hosting by TinyPic
Ce fac elevele la scoala.

Image and video hosting by TinyPic
La o sedinta foto in pauza.

Image and video hosting by TinyPic
Nu, aceasta poza nu este facuta in dormitor, ci in sala de clasa.

Image and video hosting by TinyPic
Ambiguitate sexuala.

Image and video hosting by TinyPic
Fite prin cluburi (fete de 16 ani).

RUSINE!!

Trebuie date legi si pornite programe care sa previna astfel de evenimente pe viitor... Iar daca "domnii" de la guvern vor intarzia prea mult, o sa fie vai si amar de capul lor, pentru ca si-o fac cu propria lor mana.

Astfel de fapte se intampla in fiecare zi tot mai des, si n-o sa treaca mult pana si la noi, vreun copil "cuminte" dar frustrat o sa intre in sala de clasa cu pistolul si o sa inceapa sa traga la intamplare. De ce nu s-au luat masuri DRASTICE si inainte? Trebuie ca presa sa mediatizeze cazurile, sa moara oameni si sa se distruga vieti, pentru ca ei sa se trezeasca, pentru ca nu stiu nici macar ce au in ograda, sunt prea ocupati cu ciolanul. Si cand o fac, nu e din simtul datoriei, ci pentru a nu li se strica imaginea.

Nu cred ca vreunui parlamentar/senator/deputat i-ar placea sa se intample propriului copil sau nepotului ce s-a intamplat cu fetita asta. In fine... Timpul se scurteaza, trece, iar populatia tarii nu mai rabda mult marsaviile de genul acesta, totul are o limita pana la urma... Si ceva imi spune ca aceasta limita e pe cale de a fi atinsa.


CE E DE FACUT?

Parerea mea este ca nu merita nimeni sa-si puna viitorul in pericol din cauza ratatelor astora, recurgand la acte de agresiune. Propun, in schimb, sa actionam pentru adoptarea unor solutii pe termen lung care sa adreseze cauzele problemei si sa previna astfel de manifestari. Solutii:

1. Emiterea de legi specifice impotriva violentei dintre elevi si in scoli, si de a da pedepse pe masura.

2. Crearea in scoli de programe "anti-bully" cu regim permament, care sa informeze elevii despre acest gen de persoane si sa elimine mentalitatea de victima care apare atunci cand copilul este agresat. De asemenea, copilul trebuie incurajat ca de fiecare data cand apare un astfel de caz, sa-l raporteze imediat pentru a nu se intampla din nou.

3. Campanii media de informare si prevenire.


Astfel de afise ar trebui sa se afle in toate scolile din Romania:


12 comentarii:

Dy spunea...

Nu e o sursa sigura, dar cica asta ar fi respectiva Sorina...

http://ro.netlog.com/Soorinna

Justitie si Dreptate spunea...

Mersi dy, am facut editarile de rigoare.

Unknown spunea...

Am o sora de 15 ani, daca i s-ar fi intamplat asa ceva, i-as fi calcat in picioare pe pustanii aia. Asa ceva nu este tolerabil. Am fost si eu la varsta de 15-16 ani, dar nu faceam chestii d-astea frate... Acesta este rezultatul cresterii in puf si cu bani multi in buzunar al tinerilor de astazi. De vina sunt parintii ca nu stiu sa-si controleze odraslele, care in lipsa unei educatii adecvate se indreapta catre alte surse de informare, lipsite de orice fel de valoare moralizatoare. M-a socat acest clip si sper sa se ia masurile cuvenite. Nici nu-mi pot imagina ce simt parintii acelei fete la vizionarea acestui clip.

queendoll spunea...

oare o fi facut fata asta ceva atat de teribil incat sa merite o asa umilire?sunt sigura ca nu,iar daca o fi contrariul sunt sigura k ar fi fost un alt mod pt a se razbuna...nu stiu ce o sa va faca legea k sunteti minore,sau mai aveti si pile pt k traim intr-o tara de corupti si cei ca voi si multi altii au grija sa ne faca astfel de reclame si in + ne mai intrebam dc sunt priviti romanii urat de celelalte natii si dc suntem discriminati.iata dc.sper doar ca intr-un fel sa vi se intoarca ceea ce ati facut,si poate si mai rau.nu va judec pt k nu sunt in masura,dar in pana mea,ati intrecut orice limita.scursuri ale societatii ati devenit.si ar mai fi trebui sa ajungeti la catedra sa si predati.sa mi se intample mie sau viitorilor mei copii,daca nu va tarasc prin tribunale pana va creste par alb.pt k nu meritati sa va platim in acelasi mod,ne-am injosi si noi mai mult k voi.dar ceva mai rau tot meritati.va doresc un somn kt mai placut si o constiinta cat mai curata pana la sf vietii

ROUIDF spunea...

FELICITARI PT BLOG MY FRIEND SI MA BUCUR CA ID-UL TAU ARE ACEEASI CONOTATIE CU AL MEU,CEL DE PE YOUTUBE!

TREBUIE SA LUAM CAT MAI MULTI ATITUDINE CU TIGANIA ASTA CARE NE INCONJOARA...DACA NU VOM LUA ATITUDINE NOI SINGURI,NE VOR UMILI COCALARII ASTIA IN PUBLIC ZILNIC FARA SA FIM APARATI DE NIMENI,NU POLITIE,NU JUSTITIE!

Daca vrei poze noi sa le pui pe blogul tau scrie-mi pe pm acolo pe youtube si iti voi trimite!(eu sunt cel care le-a trimis la OTV pe cele mai multe,am fost mai iute de mana si le-am salvat inainte sa-si stearga ele hi5-urile!

JusticeAndPunishment

queendoll spunea...

sincer am facut cont doar k sa imi las opinia...habar nu am sa fol un blog,nu sunt blonda...dar cineva mi-a zis sa nu ma ating de tehnologie;))asa k habar nu am despre bloguri si poze si alte chestii:(

ROUIDF spunea...

http://www.youtube.com/JusticeAndPunishment

PE MINE MA GASITI LA ACEST CONT DIN YOUTUBE!

cine vrea sa-mi scrie ceva,ma gaseste acolo,nici eu nu folosesc blogul aici,l-am facut azi doar ca s-o felicit pe fata pt atitudinea ei!

daca vreti poze cu agresoarele sa le faceti un clip asa cum merita ele sa fie vazute de o tara intreaga imi scrieti acolo pe mesaj si va dau mailul meu+pozele respective!

Anonim spunea...

foarte buna actiunea in cazul in care se va intampla asa ceva va rog trimite-mi si mie un e-mail la dexter@rdslink.ro ca sa nu pun alta adresa din motive de spam si alte ... va multumesc ca sa demaram o mica ancheta si sa vedem ce se va intampla dupa aia

Justitie si Dreptate spunea...

dexter, in cazul in care se va intampla, o sa te contactez si pe tine.

justiceandpunishment, eu sunt baiat ;)

sex masculin. cojones.

E bine ca incepi si tu un blog, asa mesajul nostru o sa ajunga la mai multi. Eu zic sa punem fiecare un link la blogul celuilalt, pentru ca sa se completeze unul pe altul si sa avem cat mai multi vizitatori.

PS: Imi place ce faci pe youtube, cu filmele acelea. Sa stie cat mai multi si sa se trezeasca.

ROUIDF spunea...

JUSTITIE SI DREPTATE,chiar n-aveam de gand sa-mi fac blog mi se parea o chestie de snobism,dar cu ocazia blogului tau mi-am facut unul asa doar ca sa-ti scriu felicitari si dupa am realizat ca e mai usor de pus informatii aici decat pe youtube,poze,filme si descrieri mai clare si mai 'aerisite' sa zicem...cu toate ca mi-a placut descrierea ta din blog si ai scris exact ce as fi scris si eu,am considerat ca o sa pun doar pozele cele noi care lipsesc la tine si unde e de scris ceva voi scrie!

Chiar am vrut sa-ti propun si eu sa ne punem cate un link la blogul celuilalt,doar ca e prima oara cand fac un blog,pune-l tu primul pe al meu la tine si asa poate ma prind si eu cum sa-l pun pe-al tau la mine(invat repede:)dont worry)

treaba cu cojones,ori era o greseala la profilul tau(vazusem sex feminin:)in profil la tine,ori eram eu prea obosit si stresat de insultele primite pe youtube si n-am vazut bine!

e bine atunci cojonesc sa ne aliem si sa facem otreaba buna impreuna!

poate o petitie ceva pe net,pentru o lege noua impotriva violentei juvenile din scoli si de pe strazi!

p.s. ma bucur ca-ti place si ca apreciezi intelegand defapt miezul

Justitie si Dreptate spunea...

Nici eu n-am mai facut blog, acesta e primul si la mine. Gata, am pus linkul. O mica descriere urmata de adresa http. Poti sa-l pui chiar la sfarsit, eu l-am pus inainte de prima poza.

Eu o sa mai adaug la blog inca putin - sper sa fie gata pana diseara sau maine, apoi ma gandesc sa luam contactul cu o televiziune si sa ne prezentam cererile. Daca cineva are vreo recomandare mai buna, eu sunt bucuros sa o aud.

Trebuie sa realizam ca de fapt NOI avem puterea aici in Romania, si lucrurile se fac asa cum vrem NOI, de aceea se numeste Democratie. NOI poporul suntem cei multi si puternici. Dar trebuie sa facem ceva, sa actionam. Cand sta sa-ti cada portofelul din buzunar, il pui imediat la locul lui, nu stai si te uiti la el. Asa trebuie si in cazul de fata si in orice alta problema pe care o avem.

Paul Pokorny spunea...

Doamne mi se rupe sufletul cand vad asemea lucruri. Cum pot fi unele persoane atat de idiate?

__________________________________
Intra si aici:

http://justiceandpunishment.blogspot.com/
__________________________________